Новини Обратно към Новини

.

20.03.2020

.

ПРОГРАМА „БЪДЕТЕ ЗДРАВИ – БЪДЕТЕ АКТИВНИ С ХОТЕЛИТЕ НА BT COLLECTION!”  В ПАРТНЬОРСТВО С АДЖИБАДЕМ СИТИ КЛИНИК БОЛНИЦА ТОКУДА И ЕКОЛАБ

Нашите препоръки

Скъпи гости, нашите екипи са готови да Ви посрещнат в режим на засилени стандарти за почистване и хигиена, както и практики за спазване на социална дистанция, -„новото нормално“ по време и след COVID-19. Молим да ни извините за някои нови изисквания на новата ни програма Бъдете здрави – бъдете активни с хотелите на Bt Collection!, които може да предизвикат забавяния при обслужването, или промени, които вероятно бихте възприели като неудобства преди COVID-19 да ни засегне.

Също така не трябва да забравяме, че опазването на здравето на всеки от нас е споделена отговорност. Затова още веднъж подчертаваме колко е важно да спазвате инструкциите, които получавате от нашия персонал преди и по време на престоя Ви. В името на общата безопасност се обръщаме към всички вас със следните главни препоръки:

-          Спазвайте правилата за лична дезинфекция!

-          Поддържайте дистанция!

-          Запознайте се с нашите Правила и процедури за превенция на COVID-19 на нашия уебсайт и следвайте указателните табели на територията на хотела!

-          След като използвате еднократни опаковки и материали / консумативи, изхвърляйте ги на местата за отпадъци, веднага след ползването им!

-          При главоболие, суха кашлица, температура над 37.5С градуса и отпадналост задължително се обърнете към Рецепцията на хотела, като се обадите, без да напускате стаята си!

Скъпи гости, надяваме се, че ще оцените предприетите от нас мерки, с които молим да се запознаете преди Вашето пристигане в хотела. Благодарим предварително за разбирането, което проявявате, и се надяваме, че ще се съобразявате и спазвате стриктно тези инструкции.

Нашите Служители

Всички наши служители преминават обучение и седмични инструктажи от специално създадения Щаб по превенция на COVID-19, по следните задължителни теми:

-          вирусна инфекция, предизвикана от COVID-19 и Задължителни предпазни мерки – лична безопасност и безопасност на гостите;

-          работни процедури – нови и промени в съществуващите;

-          правила за дезинфекция;

-          стандарти на комуникация – при обичаен работен процес, при случаи на установена зараза или съмнение за зараза;

-          правила за действие и комуникация при установяване на зараза на територията на курортния комплекс.

Редовно инструктираме екипите си за промени и допълнения към Правилата и процедурите за превенция въз основа на предприеманите епидемични мерки в страната.

Всички служители:

-          преминават контролни здравни проверки на входа при пристигане на работа. Служители с температура над 37.5º С не се допускат на работа. Ако се окаже, че служителят е носител на коронавируса, се взимат мерки за проследяване на контактите и изолиране и тестване на други служители, изложени на риск от заразяване;

-          работят със задължителните допълнения към униформите – лични предпазни средства (маска или лицев щит, ръкавици и др.)

За Вас

На разположение на всички гости на място в хотела има представител на Щаба по превенция на COVID-19, запознат с хигиенните процедури, въведени за спокойствието и сигурността Ви.

Хотелът

На територията на хотела са разположени:

-          информационни табели, насочващи и напомнящи правилата за предпазване на гостите и на служителите, както и показващи как да се ползват защитните средства. Подробна информация и инструкции за безопасност и хигиена в хотела може да намерите също така на уебсайта на хотела и на информационния ТВ канал в стаята Ви;

-          диспенсъри с дезинфекциращ разтвор във всички общи части за ползване от гостите.

При почистване на стаите за гости, общите части, заведенията за храненe се ползват одобрените дезинфектанти за предпазване от вирусни патогени.

По препоръка на здравните власти и нашите медицински консултанти сме изключили системата за вентилация в стаите. Моля проветрявайте стаята си, като държите вратата към балкона отворена. Препоръчваме да държите отворена и вратата на банята.

В общите части също използваме максимално начините за естествено проветряване с минимални изключения като следваме указанията на здравните власти. Всички вентилационни филтри се третират ежедневно с одобрените дезинфектанти за предпазване от вирусни патогени.

РЕЦЕПЦИЯ

-          На пода пред Рецепция са поставени знаци за местата за изчакване с оглед поддържане на оптимална дистанция. Моля, спазвайте необходимото разстояние, дори при евентуално струпване на повече гости.

-          Регистрация на Рецепция на повече от 2 души наведнъж не е разрешена, освен ако не са членове на едно семейство.

-          При пристигане в хотела за регистрация имайте предвид, че на Рецепция е поставена прозрачна преграда от плексиглас, която Ви разделя от администраторите. Обслужването става според процедура, която осигурява минимален контакт с Вас като ключ-картата за стаята, личната Ви карта и ПОС терминала за плащане се дезинфекцират. Фактури и разписки се изпращат електронно, не се издават на хартия.

-          При допълнителна консумация на територията на хотела, моля отнасяйте плащането на номера на стаята Ви. Този начин на плащане е за предпочитане пред плащането в брой или с кредитна карта.

НАСТАНЯВАНЕ

-          С оглед заетостта на хотелите гостите ще се настаняват в стаи максимално дистанцирани една от друга.

-          Почистването на стаите се извършва задължително с дезинфекциращ разтвор като преди това вратите и прозорците се отварят и държат отворени до приключване на чистенето. Специално внимание се обръща при дезинфекцията на често докосваните повърхности в стаята, коридора и банята.

-          След настаняването Ви, стаята не се почиства ежедневно. Стаята се почиства след напускане или при изрично Ваше поискване по време на престоя Ви, но задължително не във Ваше присъствие.

-          Етажните камериерки работят с комплект помощни средства – списък за проверка при дезинфекциране на често докосвани повърхности в стаите и илюстративна диаграма. Етажната камериерка попълва изготвени чеклисти за почистване, дезинфекциране и зареждане на стаите, които е получила от Ръководителя си в началото на всяка смяна, и се  подписва след всяко извършено почистване/зареждане.

-          От стаите са изнесени: всякакви материали за многократна употреба; резервни възглавници и одеяла; декоративни одеяла, възглавници и всички декоративни аксесоари; машините / ел. кани за кафе/чай, стъклените чаши за вода, салфетки и подобни.

-          Чрез уебсайта на хотела (може да влезете директно чрез сканиране на предоставения на ламинирана табела QR код) и инфо. каналите в ТВ в стаята имате достъп до стандартните инфо. материали, до информация за новите правила за безопасност в Програма „Бъдете здрави – бъдете активни с хотелите на BtCollection!“.

Общи Площи

-          Моля следвайте указателните стрелки по пода, насочващи движението в коридорите, към залите, в лобито и организиращи цялостно движението в хотела.

-          Асансьори – Моля следвайте указателните табели, посочващи броя гости, допустим в асансьора по едно и също време. Панелите с бутони се почистват с дезинфекциращ разтвор на всеки час. На асансьорната площадка на партера ще намерите диспенсъри с дезинфектант за ръце.

-          Всички общи части в хотела се чистят с увеличена честота според заетостта на хотела. Перила на парапети, плотове и други често докосвани повърхности се дезинфекцират минимум на всеки час.

-          Общите WC се дезинфекцират най-малко веднъж на час като повърхностите, които се пипат най-често (дръжки на вратите, закачалки, ръчка за пускане на вода в тоалетната, капака на тоалетната чиния, кранчето на чешмата), се почистват по-често, като това се отбелязва от камериерката на смяна на чеклист с час и подпис.

-          Лобито и всички общи помещения се проветряват редовно, като оставяме вратите и прозорците макс. дълго време отворени през деня.

Хранене  – ресторанти

-          Организирали сме разделни вход и изход на ресторантите.

-          Пренаредихме ресторантите с разстояние 1.5м между масите и не повече от 4 души на маса или на едно семейство, с цел намаляване на капацитета, така че да се спазва препоръчаната от здравните власти дистанция.

-          Когато се налага, въвеждаме график на храненето, за да се спазва необходимата дистанция. Всеки гост ще бъде информиран за отредения му часови диапазон за хранене.

Изхранването се организира на блок маса, което включва:

-          отделяне на бюфета с плексигласов параван;

-          с лепенки по пода са отбелязани посоките на движението при влизане и при излизане от залата;

-          ще бъдете посрещнати на входа на ресторанта, подканени да се дезинфекцирате и насочени към бюфета за избор на храна. Сервитьор ще Ви насочи към свободна маса  и ще следи за спазване на отстояния и недопускане на прекомерен брой гости пред блок-масата;

-          сервирането на храна се извършва от готвач, като Вие-гостите, нямате достъп до храната;

-          увеличен е делът на топлинно обработената храна;

-          напитки се сервират само от сервитьор на количка;

-          при допълнителна консумация на територията на хотела, моля отнасяйте плащането на номера на стаята Ви. Този начин на плащане е за предпочитане пред плащането в брой или с кредитна карта.

Хранене – лоби бар

-          Пренаредихме всички мебели с цел спазване на допустимите разстояния и осигуряване на безпрепятствено движение на обслужващия персонал, също на подходяща дистанция от Вас, гостите.

-          На Лоби бар е поставен параван от плексиглас и обозначения на пода за спазване на физическа дистанция.

-          Захар, сол и други подобни ще Ви се сервират в индивидуални пакетчета според поръчката; не се зареждат предварително по масите.

-          След освобождаване на маса, масата и столовете се обработват с дезинфекциращ разтвор.

Детски кът

-          Детските кътове са реорганизирани с оглед по-лесна цялостна дезинфекция.

-          Детският кът ще работи само в частта на открито при спазване на стриктна хигиена и физическа  дистанция.

-          Спазвайте посоката на движение вход/изход.

-          Моля родителите/настойниците да попълнят предоставените им декларации преди ползване на услугата.

Плажове и басейни

-          Водата в плувните басейни се обработва съгласно Заповедта на министъра на здравеопазването.

-          Чадърите на плажа и около басейните се поставят на 5м разстояние един от друг.

-          Чадър и шезлонг се дезинфекцират изцяло след всеки гост / група гости.

Охрана

-          Нашите служители охрана са с маски или предпазен лицев щит и ръкавици и са инструктирани да следят за спазването на мерките за дистанция.

-          Проведено е обучение как точно да реагират, когато въдворяват мерки за спазване на дистанция. МОЛИМ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ И СЛЕДВАТЕ ТЕХНИТЕ ИНСТРУКЦИИ. Това е от общ интерес. Да не забравяме, че опазването на здравето на всеки от нас е споделена отговорност.

 

Актуализация на нашите Правила и процедури за превенция на COVID-19

Следим ежедневно динамично променящата се обстановка в света и в страната, информацията, предоставена от Световната здравна организация и европейските институции. На тази база актуализираме настоящите Правила и процедури за превенция на COVID-19 спрямо развитието и разпространението на COVID-19 в страната, като ги съгласуваме със здравните власти, българското правителство и практиката от страните в ЕС. Всяко едно от описаните тук правила ще бъде своевременно адаптирано, а Вие – уведомявани.

Скъпи гости, все още не знаем кога ще дойде краят на тази пандемия или кога нашето ежедневие ще се върне към нормалното. Междувременно ще спазваме режима на „новото нормално“. А когато решите да пътувате отново, ние сме готови да Ви посрещнем в една безопасна среда за Вашата почивка.

Благодарим за Вашата лоялност и подкрепа. Бъдете здрави, бъдете активни!

Вземете вашата BT FAN Silver карта за отстъпка

Абонирайте се за горещи оферти!

Харесайте Гранд Хотел Варна във Facebook!
Тук ще намерите най-добрите оферти за лятна ваканция!

X