Новини Обратно към Новини

"Болата" влиза в клуб „Най-красивите заливи в света”

27.09.2012

"Болата" влиза в клуб „Най-красивите заливи в света”

Каварненският залив "Болата" става част от Клуба „Най-красивите заливи в света”, съобщи председателят на Асоциацията на Българските Черноморски общини и кмет на Аксаково Атанас Стоилов.

Приемането на "Болата" в елитната компания на световните райски кътчета е решено преди дни в Бодрум по време на годишната сесия на Клуба. Пълноправното вливане на първия български залив в елитната група на райските кътчета ще стане на следващото редовно заседание на Клуба, което ще бъде догодина в Камбоджа. Кандидатурата на БГ залива е представена и защитена от вицепрезидента на Клуба Мария Мейра, която е и кмет на португалската община Сетубал. Три дни след признаването на "Болата" за един от най-красивите заливи в света, Мария Мейра и инж. Атанас Стоилов подписаха официално споразумение за побратимяване на Сетубал и Аксаково. На сесията в Камбоджа се очаква Мария Мейра да оглави елитния Клуб на заливите и съвместно с партньора си от Аксаково инж. Атанас Стоилов да внесат номинацията на Созополския залив за пълноправно членство сред най-красивите заливи в света.

"Приемането на български залив сред най-красивите в света е изключително добра възможност България да заяви присъствието си като световна туристическа дестинация през Клуба на най-красивите заливи. Ако България има два свои залива в Клуба, това ще я изравни с Испания, Канада и Португалия  и ще я изведе пред Турция, Гърция и други утвърдени туристически локации", коментира председателят на Асоциацията на черноморските общини Атанас Стоилов.

Източник: Дарик Нюз

Вземете вашата BT FAN Silver карта за отстъпка

Абонирайте се за горещи оферти!

Харесайте Гранд Хотел Варна във Facebook!
Тук ще намерите най-добрите оферти за лятна ваканция!

X